Bofkont

Ieder kind bezit kwaliteiten. Soms zijn ze wat op de achtergrond geraakt. Spelenderwijs en afgestemd op de interesse, ga ik op zoek naar die kwaliteiten! Door het ontdekken en ervaren van die kwaliteiten groeit het zelfvertrouwen en zal het beetje bij beetje lukken om met meer zelfvertrouwen lekker in je vel te zitten.

Ik ga uit van de kwaliteiten en interesses van het individuele kind zo is er voor een ieder een plan op maat vanuit een oplossingsgerichte therapie.

Verschillende therapie vormen zijn:

 • Ontspanningstherapie (ontspanningsoefeningen, metaforen, lichaamswerk, visualisaties)
 • Systeemtherapie (familierelaties, plek in het systeem, school, vrienden, communicatie)
 • Cognitieve therapie (werken aan gedachten en gevoelens)
 • Gedragstherapie (sociale vaardigheden)

Hulp kan geboden worden bij:

 • sociaal-emotionele problematiek; zoals faalangst, negatief zelfbeeld, angsten/fobie├źn, gevolgen van een echtscheiding, gevolgen van pesten, rouwverwerking.
 • psychosomatische problematiek: zoals buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, waarbij voorop staat dat een medische oorzaak uitgesloten is.
 • aangeleerde problematische gewoonten: zoals nagelbijten, duimzuigen, haar plukken en/of eten, tandenknarsen.
 • gedragsproblematiek: zoals woedeaanvallen, liegen, stelen, niet luisteren, antisociaal gedrag.
 • ontwikkelingsproblematiek: zoals eetproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, leerproblemen.
 • omgaan met bijzondere eigenschappen: zoals autisme, hoogsensitiviteit, AD(H)D
  Dore-Mieke
  Wat leuk dat je mijn site bezoekt en dat je interesse in mijn praktijk Bofkont hebt. Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent en het lijkt me leuk kennis met je te maken.

Dore-Mieke

Mijn naam is Dore-Mieke Verrijt Verschuren, ik ben getrouwd met Pieter en samen zijn we de ouders van 5 volwassen kinderen. Ik heb een jarenlange onderwijs ervaring in het basisonderwijs waaronder het Montessorionderwijs. Met veel plezier heb ik gewerkt met de kinderen in de verschillende groepen.

Tijdens het werken met de kinderen in de klas merkte ik dat er kinderen zijn die meer nodig hebben dan alleen de aandacht in de klas. Die extra aandacht en begeleiding kon ik op dat moment niet geven. Ik ben de opleiding kindercoach gaan volgen en daarna de opleiding kinder- en jeugdtherapeut bij BGL & Partners. Dit heeft geresulteerd tot het opzetten van een eigen praktijk in Kind- en Jongerentherapie: praktijk Bofkont! Hier kan ik alle kinderen en hun ouders de aandacht geven die zij nodig hebben.

Om goed op de hoogte te blijven volg ik regelmatig intervisies, workshops en opleidingen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIT. Als je benieuwd bent waar ik zoal mee bezig ben, informeer ik je graag.

Rots en water training

Sinds juni 2015 ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer. Dit is een psychofysieke training voor jongens en meisjes waarbij wordt geleerd om steviger in de schoenen te staan zowel mentaal als fysiek. Deze training kan ik zowel in groepsverband als in individuele sessies toepassen.